Trött på dåliga hårdagar? Se ut som en filmstjärna varje dag!

Kändisars frisyrer efterfrågas hos frisörer världen över och vissa gånger har det gått så långt att till och med påhittade karaktärer i tv-serier blivit mode- och hårikoner så som Carrie i Sex and The City och Rachel i Vänner.

Under 1990-talet var den mest kopierade frisyren ”the Rachel” och frisyrens namn kom till efter att allt fler kvinnor kom in till sina frisersalonger och begärde att få håret klippt som Rachel i tv-serien Vänner och därigenom blev det enklare att kort och gott säga ”the Rachel”. Frisyren bars av skådespelerskan Jennifer Aniston under de två första säsongerna av tv-serien och hon har i efterhand själv sagt att hon inte alls tyckte om den och att hon inte valde frisyren själv. Anistons frisör var vid klippningen av nämnda frisyr påverkad av droger och har på senare år ställt upp i media och förklarat att han numera är drogfri sedan 14 år.

Man behöver inte klippa sig för att få fint hår!

997650-hairbrushDet finns ett väldigt enkelt råd för den som vill ha ett vackert Hollywood svall alla dagar i veckan och det är att byta ut sin hårborste. Den vanligaste borsten vi har hemma i skåpet är en plastborste, släng den! Hårborstar i svinborst är de bästa och mest skonsamma för håret. Fördelarna med en borste i äkta svinborst är att de reder ut trassligt hår på ett sätt som varken sliter eller skapar elektriskt hår samtidigt som de ger håret mer glans. Anledningen till att håret blir mer glansigt är för att borsten drar ut hårbottens naturliga fetter i längderna utan att göra håret smutsigt eller stripigt och den kan enkelt användas på extensions utan att den fastnar eller sliter av löshåret. Borsten blir heller inte varm vid kontakt med hetta och blir inte skadad av dina hårvårdsprodukter som dagligen används i håret. Dock bör man rengöra sin borste ofta och noga för att inga gamla hudceller eller hårstrån ska fetta av sig i nytvättat hår. Ett bra och enkelt tips på hur du rengör är att dra bort allt hår som samlats i borsten och sedan gnugga in svinborsten med schampo. Glöm inte bort att skölja av borsten när du är klar!