Trendigt med bakfylleögon

I skönhetsbranschen finns det alltid trender som kommer och går och just nu är en väldigt ovanlig trend på tapeten. Trenden går under namnet ”hangover eyes” och går ut på att man framhäver sina fettdepåer under ögonen med smink eller injektioner.

331204-tired-eye

En ny skönhetstrend har svept in över Japan och Sydkorea och har börjat snappas upp av allt fler i USA och Europa, skriver Dagens Industri. Den nya trenden är ”hangover eyes” eller bakfylleögon på svenska. Trenden går ut på att man ska se bakfull ut med hjälp av smink eller injektioner. Trenden tog sin fart på Instagram i Sydkorea och Japan för några år sedan och kallas där för ”aegyo-sal”. Looken får man till genom att accentuera de fettdepåer som finns under ögonen. Detta gör att ögonen ser svullna ut, vilket de brukar göra om man varit ute och druckit eller har sovit dåligt. Man kan alltså få till looken både genom en bra sminkning och genom att man injicerar området under ögonen.

Vill få yngre och piggare ögon

Att det blivit en trend med ögon som ser trötta ut är lite udda. Detta med tanke på att skönhetsidealen i övriga världen går åt det motsatta hållet. Här i Sverige och i de flesta andra länder använder vi oss av injektioner i ansiktet för att se yngre och piggare ut. Exempelvis är det många som injicerar botox i området kring ögonen för att dölja rynkor och allmän trötthet runt ögonen. Att använda sig av botox blir bara mer och mer populärt i Sverige och är man intresserad av att testa på det kan man besöka http://narvaderma.se/botox-botulinum-toxin/.

Vanligt med ögonoperationer

I de asiatiska länderna är det även vanligt att lägga sig under kniven för att förändra utseendet kring ögonen. En utav de absolut populäraste plastikoperationerna där är enligt Expressen en operation där man tar bort en bit av ögonlocket för att få rundare och mer öppna ögon.