Tips för att motverka glåmig vinterhud

När det är kallt och mörkt ute så vill vår hud ha mycket fukt, och skydd för den delen. Det är många som under denna årstid drabbas av glåmig och trist vinterhud i ansiktet som känns stram och torr. Men det kan du råda bot på med enkla knep för hudvård.

På vintern behöver du hitta hudvårdsprodukter som passar årstiden, och din hud. Årstiden är påfrestande för huden och du behöver verkligen se till att du skyddar den från väder och vind. På hudoteket.se finns det du behöver. Se till att köpa produkter med extra fukt, både när det kommer till krämer och rengöring. Det kommer att göra din hud gott!

Byt ut din rengöring

Ett tips som ges i en artikel från Expressen är att din rengöring behöver bytas ut under vintern. Att använda en fetare rengöring till ansiktet som inte torkar ut och som är milda. Rengöringsmjölk och rengöringskräm av olika slag, gärna utan parfymer är superbra. Likaså rengöringsbalm, rengöringsmousse och rengöringsolja. Men du ska undvika rengöringsgel, rengöringsvatten och rengöringsmousse med parfym.

Tre saker som förbättrar huden

Även i MetroMode tipsar man om hur du skonsamt och smart tar hand om din hud i vinter. Där tipsar man om tre saker värda att investera i som förbättrar huden. Det är vattenkräm, exfoliering och nattmask. Såhär skriver de om återfuktande nattbehandling:

”Unna dig själv en behandling när du sover. Massera in huden med fuktgivande olja eller en fuktgivande ansiktsmask. Du kommer märka att huden sakta men säkert återvänder från de döda.”

C-vitamin för huden är det nya

Serum har länge varit ett måste för alla hudvårdsfreaks, men nu är det ny att köpa serum fullproppade med C-vitamin att behandla ansiktet med innan du tar fuktkräm. C-vitamin boostar kollagen, motverkar finns linjer och ger glow till ansiktet, skriver Elle.