Smycken och kultur

Smycken är någonting som vi människor använt i alla tider, från att ha utsmyckat oss med vackra stenar och snäckskal till dagens samhälle där vi använder alla möjliga former av smycken i allt från ädla metaller och stenar till billiga smycken i mindre ädla material. Trender kommer och går inom modevärlden, och det gäller även smycken när man ser till vad som påverkar vilka smycken vi köper och bär. Populärkultur påverkar helt klart, och ett av de tydligaste exemplen är väl namnsmycken i silver som blev oerhört populärt efter att huvudrollsfiguren i den hyllade HBO-serien Sex and the City, Carrie Bradshaw, gick runt på Manhattans gator med ett halsband i form av hennes namn. Plötsligt ville alla ha ett likadant, och det är fortfarande lika trendigt! Man behöver inte ha sitt eget namn, man kan även ha namnet på en familjemedlem eller sin käresta om halsen! Sex and the City är fortfarande lika viktig i populärkulturen även om den slutade filmas för ett antal år sedan, men så klart saknar många serien och önskar att det skulle komma nya avsnitt. Något dessa fans kan glädja sig åt är att HBO kanske kommer ta in en ny serie under 2014 som kallas en gay-version av Sex and the City!

Nu har HBO beställt ett pilotavsnitt av en komediserie som Huffington Post beskriver som en “gayversion” av just “Sex and the City”. Serien ska kretsa kring tre homosexuella män och deras liv i San Francisco-stadsdelen Mission.

De som älskar HBO-serier litar givetvis på att denna serie kommer vara lika bra och fängslande som Game of Thrones, True Blood, Girls och andra kultförklarade serier som kanalen tagit in. Kanske kommer huvudrollsinnehavaren i den nya serien också ha på sig ett namnhalsband, som en hyllning till Carrie och föregångaren till serien? Vi får vänta och se!