Skydda huden mot solen!

9041760-beauty-perfect-woman-waxing-legs-sunbathing-on-the-beachUnder sommaren är det lätt att man slarvar med sin hudvård eftersom man tror att allt sol och bad håller huden frisk och återfuktad. Dock är det just under sommarhalvåret som det är extra viktigt att ta hand om sin hud!

När solens första strålar börjar värma under våren ser man sakta men säkert allt fler avklädda soldyrkare och nu när sommaren är som bäst ser vi inte mycket kläder alls, varken på kvinnor eller män eftersom de flesta glassar runt i värmen med shorts, klänningar och bar hud för att låta solen ge sin gyllenbruna nyans. Men denna årstid är förödande för huden och därför är det extra viktigt att både skydda sig från solens UV-strålning och vara noga med att återfukta huden efter en dag på stranden eller i stan.

Hur skyddar man sin hud på sommaren?

  • Skolskyddsfaktor – det absolut viktigaste att börja dagen med på sommaren är att smörja in sig från topp till tå med en solskyddsfaktor med högt SPF för att inte utsätta sig för farliga UV-strålar och för att undvika att råka ut för svåra brännskador. Detta är precis lika viktigt för både män, killa, kvinnor och tjejer att göra eftersom att hudvård för män och hudvård för kvinnor är precis samma sak när det kommer till skydd från solen.
  • After Sun – denna svalkande produkt är perfekt efter en lång dag i solen och kan användas även om man inte bränt sig eftersom den ger ett svalkande och återfuktande resultat som skyddar och är bra för huden.
  • Ansiktskräm – både män och kvinnor bör införskaffa sig en ordentlig ansiktskräm eftersom att det är ansiktet som tar mest stryk utav att vara mycket i solen. En kräm som fungerar återfuktande och innehåller anti-age främjande ämnen är ett bra val för att inte riskera att torka ut huden och åldras i förtid.
  • Body lotion – många tror att en body lotion inte behövs när man redan haft på sig solskyddsfaktor hela dagen men sanningen är att samma ämne som hämmar UV-strålningen kan torka ut eller förhindra kroppen från att absorbera nödvändig fukt och därför är det bra att varje kväll smörja in sig och låta lotionen verka under natten.