Permanent hårborttagning – så går det till

Det har blivit allt vanligare att ta bort oönskad hårväxt permanent. Detta för att tekniken idag är smidig och för att många värderar att inte behöva raka eller vaxa sig flera gånger varje månad. Här förklara vi hur permanent hårborttagning går till.

Det är många som lider av generande hårväxt på olika ställen av kroppen. Det kan handla om strån som sitter på fel plats, mustasch och grov skäggväxt. Många sliter med att raka, trimma och vaxa bort håret i längtan om att det inte ska växa tillbaka lika snabbt. Men istället för att varje vecka kämpa med att raka bort håret kan man använda sig av andra tekniker, vilka med tiden har blivit mer och mer vanliga att använda sig av. Ett av knepen som många använder sig av är att ta till laserteknik som får håret att ge sig av för alltid. Detta kan man göra på kliniker som till exempel drtore.com.

Här nedan förklarar vi hur man kan gå tillväga för att få bort det oönskade håret permanent.

Laserteknik för ett långvarigt resultat

Det är sedan lång tid tillbaka som vi människor har kämpat med oönskad hårväxt, där åsikterna är olika om vad som är snyggt eller snuskigt. Nu den senaste tiden har det blivit mer och mer vanligt att ta bort håret permanent, vilket också har fått ett ökat intresse skriver man på Metro.

Det finns två olika metoder som är de mest vanliga för permanent hårborttagning. Dessa två kallas för IPL (Intensivt pulserande ljus) eller laser, skriver man på Hälsoliv. Dessa metoder går ut på att man omvandlar ljuset till värme vilket i sin tur tränger sig ner i huden och bränner bort hårsäckarna. Denna typ av behandling måste man göra minst sex gånger för att resultatet ska synas och bli långvarigt, men sedan är hårsäckarna borta för alltid vilket genererar i noll hårstrån på det önskade partiet.

Beroende på hur stort området är som man arbetar med blir kostnaden för behandlingen olika från person till person. Själva behandlingstillfället tar ungefär 30 minuter, gör inte ont och man behöver inte invänta lång hårväxt innan behandling för att kunna uppnå resultat.