Gör som kändisarna – gör en hårtransplantation!

6339837-dreaming-of-growing-hairI dagens samhälle är det yttre (till mångas förtret) en väldigt viktig faktor. Både till viss del för hur andra ser dig, men även till stor del för hur du ser dig själv. Många människor blir nämligen väldigt påverkade av sitt yttre. Självkänslan påverkas, man får komplex och den bilden man ser i spegeln stämmer inte överrens med den bild man har av sig själv i huvudet. Känner du igen dig? Var inte orolig, det drabbar nästan alla, eller åtminstone väldigt många – och inte minst kändisar!

Listan på kändisar som gjort en hårtransplantation kan göras lång. Men vad är det egentligen som gör att olika kända tv-profiler gör olika ingrepp för att förbättra sitt yttre? Även svaret på den frågan kan bli en lång lista, nedan presenteras en liten sammanfattning av tänkbara anledningar:

  • De har råd. Är man någorlunda känd har man oftast också en någorlunda duglig inkomst, och vissa ingrepp kan även vara någorlunda kostsamma.
  • De syns mycket och ofta, av många. Eftersom tv-profiler just syns i tv-rutan förhållandevis ofta blir alla deras utseendedrag ganska påtagliga och öppet synliga, både för dem själva och väldigt många andra. Utseendet blir då extra påtagligt.
  • De är sitt personliga varumärke. Eftersom de syns så ofta kan man säga att de till viss del lever på sitt utseende. Visst är det så att de snarare lever på sina färdigheter som skådespelare, tv-kockar, programledare och så vidare – men som med alla varumärken och varumärkesstrategier är helheten viktig och ett utseende som man trivs med står nog högt i kurs hos kändisarna.
  • Mediegranskningen kring deras personlighet och samtliga drag. Tappar en kändis hår, eller plötsligt får ett högt hårfäste hakar gärna skvallerpressen på detta och skapar rubriker. Det kan vara en något obekväm sak att få uppmärksamhet för i pressen och vissa kändisar kan gå långt för att undvika sådan uppmärksamhet.

6339843-growing-hair-with-sprayerVilka är då dessa kändisar som har gjort hårtransplantationer? Det är både nationella och internationella kändisar. Ett exempel är den temperamentsfulle kocken Gordon Ramsay, som man annars kunde tro inte skulle bry sig speciellt mycket om vad folk tycker om hans utseende. I hans fall ska det bero på förebyggande åtgärder för att slippa mediernas kommentarer. Ett annat exempel är musikern Robbie Williams, där det kanske känns mer förståligt eftersom hans framgång och karriär även påverkats och påverkas av hans utseende. Men i hans fall berodde det inte på att han behövde en, utan på att han var uttråkad – om man ska tro på vad han själv säger! I Sverige hittar vi exemplet Tony Irving som gjort flertaliga hårtransplantationer. För Tony Irving ska det bero på komplex och just kommentarer i och med att han syns så mycket. Och även fåfänga, det erkänner han själv.

Vill man göra en hårtransplantation, oavsett om det beror på att man är uttråkad eller att man vill slippa kommentarer, är det viktigt att man väljer klinik med omsorg så att det blir bra gjort. Stockholm Medicus klinik är ett varmt tips. Där kan man även få hjälp med fler utseenderelaterade problem, som exempelvis ärr från acne med mera.