Fixa looken till studenten

Är jag redo för att bli vuxen? Kommer jag att hitta min familj i folkmyllret? Hur kommer festen att bli i kväll? Funderingarna är många den dagen man ska ta studenten. Något annat som många, både tjejer och killar, funderar över inför studenten är hur man ska se ut på den stora dagen.

9036-studenten

För många är utseendet en viktig del när man tar studenten. Man vill se snygg ut på de hundratals bilder som man förmodligen kommer att få se många år framöver. När det kommer till frisyren måste man hitta en som passar under studentmössan. En hög hästsvans är till exempel inte ett alternativ. Frisyren måste även vara anpassad för att hålla en hel dag. Känner man att man inte vill lägga ner en massa tid på frisyren kan ett tips vara att klippa håret kort inför studenten. Den hetaste looken just nu är den så kallade ”Petra Marklund-frisyren”. Ett väldigt kort page som passar de flesta. En annan frisyr som alltid går hem och som dessutom ser snygg ut under en mössa är det klassiska svallet. För att skapa denna frisyr kan man använda sig av en plattång att göra lockarna med och sedan borsta ut lockarna. Att hitta en studentmössa som sitter bekvämt på huvudet och som passar ens outfit kan också vara klurigt. På abcgruppen.se finns många olika alternativ på snygga studentmössor.

En annan viktig bit i helhetslooken är outfiten. För killar är det lätt att hyra en kostym för tillfället om man inte känner att man vill spendera pengar på något man bara använder en enda gång. För tjejerna är det lite annorlunda. Ofta köper man en klänning som man sedan bara har just på studenten. Detta kan kännas onödigt eftersom att de flesta lägger ganska mycket pengar på sin klänning. För att undvika detta problem kan man till exempel köpa en klänning på loppis. Med en secondhandklänning kan det även vara lättare att hitta en personlig klänning än om man köper en från en kedja. Dessutom riskerar man inte att köpa en likadan klänning som någon annan i klassen.