Fixa fräsch hy!

Det grundläggande för en känsla av fräschör handlar inte om att man är allmänt ren – det handlar om att ha vacker och strålande hy. Men hur får man det egentligen? Finns det några genvägar och knep?

 

Det finns som tur är flera sätt att få till den där hyn som snyggaste tjejen i skolan hade – fräsch och jämn, ren och strålande. I en artikel i Expressen går det att läsa om hur det på ett billigt sätt går att komma åt den där fina hyn som får ansiktet att se mycket mer vaket och trivsamt ut. Visserligen kan man använda allt från exklusiva krämer till ansiktsmasker och serum, men det handlar i stort om vår livsstil, inte om vad vi smetar på ansiktet innan vi går och lägger oss för natten. För att få huden vi alltid drömt om är vägen enklare och billigare än så.

 

Sova, dricka vatten och sola mindre

 

Det som rekommenderas i artikeln är att man ska sova minst sju timmar per natt, så huden hinner återhämta sig från dagen. Men även att sola mindre och skydda sig från solens strålar som ju skyndar på hudens åldrande. Sedan är tipsen att man ska dricka mycket vatten för att ge kroppen och därmed huden fukt. Riv heller inte med handduken i ansiktet när du duschat, utan badda dig torr. Och tvätta inte ansiktet i hett vatten, låt det i stället endast vara ljummet så sliter det betydligt mindre på huden.

 

För den som har ärr, födelsemärken eller andra mer permanenta skador på sin hud hjälper inte sömn eller flera glas med vatten. Då kan det i stället vara värt att kontakta en klinik som reducerar skador i huden, som http://narvakirurg.se/ till exempel.

 

Andra tips på att ge huden en boost finns att finna i Veckorevyn. Bland annat rekommenderas att sova med en extra kudde för att slippa puffiga ögon på morgonen. Samt att ge sitt ansikte massage för att få upp blodcirkulationen.