Ett vackert leende

Att skönhet kommer inifrån har vi nog alla hört förut. Men tänk om den kommer inifrån munhålan?

För att både känna sig vacker och se vacker ut måste man ta hand om sig själv på olika sätt. Både insidan och utsidan förtjänar att uppmärksammas på vägen till ett skönt yttre. Skönhet är egentligen att se naturligt ut och må bra. Vägen dit kan se ut på många olika sätt och är egentligen ganska individuellt – för det finns ju inte bara en skönhet. För somliga är det viktigt att ta hand om kroppen och känna sig vacker genom olika skönhetsprocedurer. Det kan vara sådant som att ta hand om huden, fila fötterna, göra manikyr eller återfukta håret med inpackningar. Ett vackert och naturligt leende är en annan väg till skönhet som många efterfrågar. Ljusa, jämna tänder och god tandhygien ger ett leende som du gärna visar upp. På Dentway.no kan du beställa tandblekning, och göra en enkel behandling hemma. Tänderna blir lätt missfärgade av vanliga saker som vi kommer i kontakt med i vardagen: kaffe, vin och mycket annat påverkar tändernas ytskikt och själva emaljen. Det är lätt att påverka, för att skapa det som egentligen är både det enklaste och det finaste – leendet.

Skönhet inifrån

Andra föredrar att känna sig vackra genom hur de tar hand om kroppen. Det kan vara:

  • Kost. Att äta bra är ett sätt att trivas med sin kropp genom att få i sig hälsosamma produkter. Vad vi äter påverkar vårt utseende.
  • Sömn. Kroppen måste få vila. Under sömnen återhämtar vi oss och får ny energi, vilket sätter spår på huden och vår allmänna känsla av att må bra.
  • Sol. Det är viktigt att inte exponera sig för solen och utsätta sig för risker, men det är viktigt att få i sig D-vitamin och dagsljus för att känna sig frisk och hälsosam.
  • Träning. Regelbunden motion är viktigt, oavsett i vilken form man ägnar sig åt den. Det kan vara löpning, dans, simning eller enkel vardagsmotion som inte kräver några extra attribut eller redskap.
  • Skonsamma, ekologiska produkter. För många är det skönt att använda produkter som är giftfria och ofarliga både för människan och för naturen. Det kan bidra till en ökad skönhetskänsla när man tar hand om sig själv.

För andra kommer skönhet genom att ta hand om sig själv genom att blicka mer inåt. Att vårda själen och låta skönheten komma den vägen är ingen quick fix, men är en långsiktig målsättning. Det handlar om att vara trygg i sig själv och tro på sina egna möjligheter. Många idag är intresserade av att hitta förhållningssätt till sig själva och sin omgivning genom att närma sig existentiella frågor. Meditation, tro, terapi och andra livsåskådningar kan vara en hjälp att försöka hitta det man tycker är viktigt i vardagen. När man är i kontakt med sina känslor och sätter sitt välbefinnande i fokus är det lättare att både känna sig vacker och vara det. Självförtroende tycker många är sexigt. Att känna att det kommer inifrån är en garanterad väg till att vara riktigt tjusig, med ett stort generöst leende som gör att man vill ta hela världen i sin famn.