En doft i tre steg

En parfym är inte bara en doft utan det är en väl utvald sammansättning av olika ingredienser som ger ifrån sig en perfekt doft och känsla på huden. Men vill man finna en doft man håller kvar i länge gäller det att skaffa sig större koll på noterna i en parfym.

På nätet finns allt! Du kan enkelt köpa Ralph Lauren hos parfym.se men först kan det vara bra att veta varför du just vill ha den parfymen. Den förståelsen får man när man vet vilka noter det är man går igång på.

Använd din näsa

Dagbladet.se går det att läsa i en artikel, sprängfylld av matnyttig information att det viktigaste är att vi använder våra näsor. samt att det tar tid innan vi finner en parfym och vi måste låta det ta tid och inte bli stressad. I SvD.se kan man läsa att man ska välja sin parfym efter årstid, men då gäller det först av allt att veta ungefär vilka noter det är man går igång på. Ofta blir vi förblindade av parfymens design, namn eller om det är en kändis som varit med och tagit fram parfymen. Det är därav viktigt att  inte glömma bort noterna samt att skilja de tre åt: toppnoterna, de första som framträder när man omfamnar sig med en parfym. citrus är en klassisk toppnot. Hjärtnoten är den som framträder när toppnoten avlägsnat sig och är den mest bestående doften. Här är mysk, vanilj och ambra vanliga noter. Den sista är basnoterna och utgör tillsammans med hjärtnoten doftens tema.

4540011-parfymFör att få den allra bästa doftupplevelsen ska du spruta på doften när du är nyduschad då huden då är mest mottaglig och då doften stannar kvar längst. du bör även applicera doften vid starka blodflöden som bakom örat eller på handleden. Om man har lätt att finna dofter så kan det vara kul att bygga upp ett lager för att sedan välja en doft utifrån tillfälle. Men, det kanske viktigaste är att det inte finns några rätt eller fel om det är så att man fastnat för en doft.