Ekologiska frisörer

Det våras för det ekologiska. Det har det gjort ett mycket bra tag, men många har ännu inte förstått att det även finns ekologiska alternativ när det kommer till att man ska bli fin i håret.

Att man ska välja ekologisk gurka, tomat och gärna även handla närproducerat kött är något som de flesta är med på, och vi har tidigare skrivit om bra ekologiska barnkläder. Men när det kommer till att färga sitt hår så tänker man inte på att det finns ekologiska alternativ man kan ta till om man ska gå till en salong.

”Alla produkter som jag använder är ekologiska, även hårfärgerna. Det finns inga miljöfarliga eller allergiframkallande ingredienser i produkterna, som konserveringsmedel, mineraloljor, rengöringsmedel och stabiliseringsmedel.(läs mer)

Vi anar en ny trend

Detta citat kommer från Camilla som när hon studerade till frisör inte fick kunskap om att man kan använda fantastiska produkter som faktiskt är ekologiska. Det var när hon själv gjorde efterforskningar som hon fann att det fanns ett stort utbud. Detta resulterade i att hon nu har öppnat en egen salong där hon endast jobbar med ekologiska produkter – något som man ser kommer komma mer och mer om bara kunderna får nys om det.

5296529-beautiful-long-hairVarför man har en sådan liten kännedom om det är för att som konsument tänker man oftast inte på vad det är för starka preparat man har i sitt hår, utan ska det bli skillnad så är det frisörerna som måste ta upp detta till ytan. Och vi lovar att det kommer bli ändring.