Det nya hårknepet: honung

Nu när vinterkylan viner över landet är det många av oss som märker av detta i kropp och själ, inte minst när det kommer till vårt hår – men som tur är finns en hel del bra knep man kan använda sig av för att bli av med sitt trista frissiga vinterhår.

Tjej hår modeAtt trender inom hår kommer och går samt att vintern har negativ inverkan på vårt hår är ingen nyhet, men det är dock något vi får kämpa med år ut och år in. Men visste du att du kan ha lösningen mot frissigt hår hemma i skafferiet redan? Den senaste grejen inom hår och hårvård är nämligen vanlig honung. Sanningen är nämligen att det faktiskt inte alltid är de dyra hårvårdsprodukterna som ger dig ett vackert hårsvall, ibland är det de gamla huskurerna som funkar bäst. Det menar i alla fall hårexperterna i en artikel hos Expressen där man bland annat tipsar om hur just honung som är fylld av antioxidanter, vilka är bra både för huden och hårbotten, till och med kan få håret att växa bättre. Men det är såklart inte allt som honungen gör. Visste du till exempel att honung också fungerar som ett naturligt blekmedel eftersom honung innehåller ett enzym som producerar väteperoxid? Det gör att håret bleks skonsamt utan slitage samtidigt som honungen också är fuktbevarande och full av socker. Det innebär att honung håller håret från att torka samtidigt som fukten i honungen gör att den skonsamma fukten bevaras vilket bekämpar friss – coolt va?

Honung i håret är bra för mycket

Fortfarande tveksam till att kleta honungen i håret? Då kanske du blir mer intresserad av knepet när du får veta att honung även är perfekt att bekämpa mjäll med. Förutom det som honungen innehåller som listats ovan har honung antibakteriella egenskaper och dessa skyddar håret och framförallt hårbotten från både bakterier, infektioner och mjäll. Så när du använder honung istället för dyra inpackningar får du en frisk hårbotten, ljusa naturliga slingor, mindre friss, mer fukt och ett hårsvall fullt av glans samtidigt som den även ger samma effekt som balsam – och det gör ju att en hemmagjord honungsinpackning i vinter i alla fall kan vara värd att testa!