Den inre skönheten

Många gånger har vi skrivit om det viktiga i att man känner sig fin och snygg. Det handlar inte bara om utsidan då, utan känslan i kroppen när man ser till sig själv. Det är självkänsla och självförtroende som det handlar om, och man inte har arbetat med att bygga upp dem är det svårt att må bra. Ett av inläggen om att känna sig fin är det här, läs gärna det om du inte gjort det tidigare. 

För saken är att man inte kan lyfta saker som det  här tillräckligt många gånger! Om och om igen blir vi tjejer lurade in i att tro att vi inte är tillräckligt bra om vi inte är perfekta. Sen är det inte alltid tydligt vad som är perfekt. Man ska vara smal, men inte för smal. Kurvor men inte tjock. Bröst och rumpa, inte bara det ena eller andra. Finnar är absolut ingenting man kan ha, och inte heller får man vara för lång, samtidigt som man helt klart inte får vara för kort. Det är kaos. Alla dessa åsikter gör att hjärnan inte vet vad den ska fokusera på, och man greppar tag i det ena och det andra för att försöka komma så nära perfekt som möjligt.

Sen är det ju bekräftelsen också. Denna ständiga jakt på bekräftelse. Att någon ska säga att du är okej som du är, du ser bra ut och du är rolig. Selfies har ju faktiskt kommit till av en anledning, eller hur? Alla dessa tjejer som fotar sig själv och lägger på filter vill ju bara att någon ska tycka att de ser bra ut. Och det är inget fel med det – absolut inte! Men man måste förstå att skönhet kommer inifrån, och även om man blir bekräftad när man lagt upp en bild, är det inget som bygger ett långsiktigt självförtroende.

Vackra är ju faktiskt alla, på ett eller annat vis – det handlar bara om att bli vän med sitt utseende, så kommer det vackra sedan att blända hela din omgivning. För om du tänker på den vackraste människa du någonsin träffat. Hade han eller hon inga fel? Antagligen hade hen det. Ingen är perfekt, men man blir nära på perfekt när man accepterar sina brister och blir ett med sig själv. Det är då kärleken och den inre skönheten kommer fram och ens rätta personlighet lyser. Först då är man riktigt vacker. Det här med att skönhet kommer inifrån är ingen skröna, även om det är svårt att inse när man känner sig osäker. För att nå din inre skönhet finns några sätt att göra.

Här kommer några tips:

  • Fokusera på det du tycker är snyggast på dig. Kanske är det din näsa? Kolla på den ofta och var glad över att din näsa är så fantastisk.
  • Är det en kroppsdel du är missnöjd med? Försök tänka bort den känslan, och gör om den till vacker istället.
  • Skriv lappar som du tar sätter upp. “Du är vacker” kanske det kan stå på spegeln, och så läser du det varje gång du ser dig själv. Hjärnan kommer att luras, och du kommer att känna dig vackrare för var dag som går.