Årets frisyrtrender

En frisyr säger mycket om en person och olika hårtrender har kommit och gått. I år ser det ut som att det korta håret är det enda rätta. Sedan kan man välja hur kort det ska bli. Allt ifrån kortkort till axellångt funkar.

3586977-woman-getting-a-haircut

Den här säsongen är det kort, rockigt och vågigt som gäller – i alla fall när det kommer till hår. På Elle kan man läsa om de senaste hårtrenderna och det är bara att konstatera att det långa svallet får lämna plats åt mer tuffa korta frisyrer. Längderna på håret går ifrån superkort pixie-inspirerad frisyr, till axellångt eller lite längre än till axeln. Vad gäller de kortaste frisyrerna är det absolut hetast att raka sidorna och ha massvis med volym och textur uppe på huvudet. Den klassiska bobfrisyren går över från raka längder till mer definierade vågor.

Välj efter ansiktsform

Ska man alltså tro experterna får det långa håret lämna plats åt det kortare i vår. Ett skönt besked till alla som tycker det är jobbigt att styla och ta hand om ett långt hår. Att just kort hår är trendigt är förmodligen positivt även för de som till exempel tar studenten snart och vill ha ett lättstylat hår under sin studentmossa. Men när man väljer en frisyr gäller det inte bara att följa trenderna. Huruvida man passar i en frisyr eller inte har även mycket att göra med vilken ansiktsform man har. Har man till exempel ett runt ansikte kan en klippning i olika längder, som är asymmetrisk, bli riktig fin. Har man istället ett ovalt ansikte kan en rak lugg i ögonbrynshöjd passa, skriver Metro.

Lättskött hår

Som nämnt innan går det faktum att håret är lättskött före utseendet för somliga. Och när det kommer till detta är just ett kort hår att rekommendera. Är man dock svag för ett riktigt långt svall, kan alltid en dålig hårdag räddas upp med en snygg hästsvans.

”En bad hair day kan en snygg håruppsättning snabbt göra att frisyren går från burr till succé.” Läs mer.